Zonnepanelen voor uw bedrijf in een notendop

Subsidie

Maatwerk

Hoog rendement

Zonnepanelen zijn een goede investering voor uw bedrijf, omdat ten eerste subsidie beschikbaar is en ten tweede in sommige gevallen uw bedrijf gebruik kan maken van extra aftrekposten.

Bent u benieuwd wat zonnepanelen voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Zonnepanelen zijn een goede investering in uw bedrijf, omdat er subsidies beschikbaar zijn en u in sommige gevallen gebruik kunt maken van extra aftrekposten.

Vrijblijvend advies?

Vraag een offerte aan

Bespaar kosten met zakelijke zonnepanelen

Verlaag uw energierekening met zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen zorgen voor een flinke reductie van uw energierekening. Daarnaast draagt u bij aan een schoner en beter milieu. Bij Sunconnect ontzorgen wij u op alle vlakken bij de realisatie van zonnepanelen. Allereerst voeren wij een haalbaarheidsanalyse uit om te bepalen welke stappen genomen dienen te worden.

Contact

Onze taken:

 • Haalbaarheidsanalyse

 • SDE aanvraag

 • Projectrealisatie

 • Beheer & onderhoud

 • Monitoring

Deze bedrijven gingen u voor:

Wij helpen u graag!

Wilt u graag persoonlijk advies en bespreken wat de mogelijkheden zij voor uw bedrijfsdak? Of heeft u een vraag over onze producten? Neem contact op.

Bel ons
Mail ons

Biedt als werkgever een hybride warmtepomp aan uw werknemers

5000,- euro uitgeven voor een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Daar is iets op bedacht! Werkgevers kunnen een belastingvoordeel van maximaal 50 procent een hybride warmtepomp aanschaffen voor hun werknemers. Wilt u weten hoe Sunconnect voor u regelt dat uw medewerkers van dit voordeel gebruik kunnen maken? En dan zonder dat het u meer tijd kost dan 1 keer uw medewerkers informeren over wat u voor hen gaat doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie?

Kom in contact met onze specialist.

Contact
Lees het artikel

Subsidies zakelijke zonnepanelen

Naast deze aftrekposten is er de SDE+ subsidie. SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Duurzame energie wordt opgewekt uit onuitputtelijke bronnen en wordt daarom ook wel hernieuwbare energie genoemd. SDE+ is een subsidie exploitatie, dat wil zeggen dat producenten subsidie ontvangen voor de duurzame energie die zij opwekken. Deze subsidie wordt gegeven per opgewekte kWh. De SDE+ wordt binnen de zonnepanelen branche toegepast bij projecten met meer dan 15 kWp (60 panelen <), en kan niet gecombineerd worden met de bovenstaande aftrekmogelijkheden. Hoe hoog de subsidie is, is afhankelijk van de grootte van het project. Elk half jaar kan er SDE+ subsidie worden aangevraagd, waarna deze in het najaar van 2020 overgaat in de SDE++ subsidie. Het bedrag waarop u inschrijft, bepaalt u zelf. Zo kunt u in het voorjaar van 2020 inschrijven op een subsidie van €0,087 per kWh, waar nog een correctiefactor vanaf gaat. Deze correctiefactor zou gelijk moeten zijn aan het stroomtarief wat u ontvangt of uit bespaart bij de energieleverancier.

Voorbeeld:

U heeft in een jaar 100.000 kWh opgewekt, welke u allemaal heeft teruggeleverd het net in. Over deze 100.000 kWh zou u dus €8.700,00 ontvangen aan subsidie zonder het correctiebedrag. Het correctiebedrag heeft een hoogte van €0,05 per Wp, waardoor u dus nog maar €3.700,00 ontvangt aan subsidie. Echter ontvangt u vanuit de energieleverancier €0,05 per kWh, dus komt u alsnog uit op een totale opbrengst van €8.700,00 over uw stroom.
Het correctiebedrag wordt jaarlijks vastgesteld, en is voor iedereen hetzelfde die de subsidie ontvangt. Wanneer u dus een energieleverancier heeft die meer vergoeding geeft voor de stroom dan het correctiebedrag, dan komt u per kWh hoger uit dan de aangevraagde subsidie.

Projectverloop

Benieuwd naar het verloop van onze zakelijke projecten? Bij Sunconnect delen wij ons project op in 6 stappen. De tijdsduur van het project kan verschillen per opdrachtgever. Idealiter is uw installatie binnen 7/8 weken gerealiseerd.

Zakelijke zonnepanelen

Project Firma Weel en Zn:

Zakelijke zonnepanelen
Ga naar project
Zakelijke zonnepanelen
Zakelijke zonnepanelen

Afschrijvingstermijn

Er bestaat geen algemeen geldende afschrijvingstermijn voor zonnepanelen. Alles hangt af van de omstandigheden van de desbetreffende installatie. In de praktijk wordt door de fiscus een afschrijvingstermijn van 20 jaar als redelijk beschouwd, maar het is mogelijk om dit te verkorten. Hiervoor ligt de bewijslast echter wel bij de belasting plichtige. Er zijn aftrekposten (subsidies) waarbij u in het jaar van aanschaf al een groot gedeelte mag afschrijven.

Zakelijke zonnepanelen

Aftrekmogelijkheden zakelijke zonnepanelen

 • KIA – Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Met kleinschaligheidsinvesteringsaftrek kan maximaal 28% van het investeringsbedrag worden afgetrokken van de fiscale winst. Dit komt bovenop de normale afschrijvingen van het product.
 • EIA – Energie-investeringsaftrek
  De energie-investeringsaftrek is van toepassing op een zonnepanelen installatie. Dit betekent dat uw naast de normale aftrek en de hierboven benoemde KIA nog gebruik kan maken van een een extra aftrekmogelijkheid. Met de EIA mag u 45 procent van de investering aftrekken van uw winst. Afhankelijk van de winst in uw bedrijf, kan dit een belastingvoordeel opleveren ten opzichte van uw vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Er zijn een aantal vereisten om gebruik te kunnen maken van de EIA, namelijk:

Besparen op uw energiekosten?

Heeft u de ambitie of het verlangen om te besparen op uw energiekosten? Wij helpen u graag met het verwezenlijken van deze droom. Onze specialisten staan voor u klaar om de mogelijkheden voor uw bedrijf in kaart te brengen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Vul gemakkelijk uw gegevens in. Eén van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

 • Meer dan 20 jaar ervaring 

 • Hoog rendement

 • Passie en klantgericht 

  Over Sunconnect

  Sunconnect is specialist in Duurzame Energiesystemen waaronder zonnepanelen en zonneboilers. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij alle ins en outs van duurzame energiesystemen. Bij Sunconnect draait alles om kwaliteit en persoonlijkheid; van offerte aanvraag tot de nazorg. Door onze gezamenlijke passie voor duurzaamheid adviseren wij u graag over het juiste systeem voor uw situatie. Wilt u meer weten over onze producten of wilt u een offerte aanvragen?

  Over ons

  Sunconnect in een notendop

  • Meer dan 20 jaar ervaring 

  • Hoog rendement

  • Passie en klantgericht 

  Ons speelveld

  Agrarische ondernemingen

  Benieuwd of zonnepanelen iets is voor u agrarische onderneming?

  Bedrijventerreinen

  Benieuwd of zonnepanelen iets voor u Bedrijventerrein is?

  Culturele centra

  Benieuwd of zonnepanelen iets voor u culturele centrum is?

  Vereniging van eigenaren (VvE’s)

  Benieuwd of zonnepanelen iets voor u VvE is?

  Woningcorporaties

  Benieuwd of zonnepanelen iets voor u woningcorporatie is?

  Nieuwbouwprojecten

  Benieuwd of zonnepanelen iets voor uw nieuwbouwproject is?

  Agrarische ondernemingen

  Benieuwd of zonnepanelen iets voor u agrarische ondernemingen is?

  Sportverenigingen

  Benieuwd of zonnepanelen iets voor u sportvereniging is?

  Energiecoöperaties

  Benieuwd of zonnepanelen iets voor u energiecoöperatie is?

  Vraag een offerte aan