Bij Sunconnect bent u aan het juiste adres voor het ontwikkelen en realiseren van een zonnepark!

20 jaar ervaring

Passievol

Persoonlijk

Bent u benieuwd wat een zonnepark voor u kan betekenen?

Ongebruikt grond levert niks op. Heeft u een stuk grond waar niks meer gedaan wordt? Het is de moeite waard om na te denken over een zonnepark. Hiermee genereert u extra inkomsten bron uit zonne-energie en draagt u een steentje bij aan een beter milieu.

Vrijblijvend advies?

Vraag een offerte aan

Wat zijn zonneparken?

Grondgebonden zonneparken, ook wel zonneweides of zonneakkers genoemd, zijn een mooie manier om uw (agrarische landbouw) grond te gebruiken voor hernieuwbare energie. U wekt al snel groene stroom op voor duizenden huishoudens, en kunt daarnaast rekenen op een uitstekend rendement.

Zonneparken maken gebruik van fundering in het weiland waar de zonnepanelen op geplaatst worden. Belangrijk bij een zonneweide is dat er een omgevingsvergunning wordt vergeven door de gemeente of provincie.

Contact

Het stappenplan voor een zonnepark ziet er als volgt uit:

 • In kaart brengen mogelijkheden netaansluiting en planologie

 • Eerste ontwerp zonneweide

 • Principeverzoek aanvraag indienen

 • Draagvlak creëren stakeholders, afstemming met gemeente

 • Omgevingsvergunning aanvragen

 • Subsidie aanvragen

 • Financieringsmogelijkheden bekijken

 • Realisatie en exploitatie zonnepark

Wij helpen u graag!

Wilt u graag persoonlijk advies en bespreken wat de mogelijkheden zij voor uw? Of heeft u een vraag over zonneparken? Neem contact op.

Bel ons
Mail ons

Welk grond is geschikt voor zonneparken?

Voor het plaatsen van zonneparken zijn bijna alle gronden geschikt. Het vergt alleen een andere aanpak per soort grond. U kunt u voorstellen dat een dijk anders gelegd moet worden dan een agrarisch veld. De volgende gronden zijn geschikt voor een zonnepark:

 • Parken en natuurgebieden
 • Combinatie met infrastructuur (Geluidsschermen)
 • Agrarisch gronden
 • Dijken
 • Vuilnisbelten
Contact

Wat zijn de voordelen van zonneparken

Zonneparken kunnen een grote hoeveelheid stroom leveren aan het elektriciteitsnet. Daarnaast worden zonneparken voornamelijk gebouwd op gronden die niet in gebruikt zijn. Het installeren van zonneparken geeft de gelegenheid om de zonnepanelen precies in de juiste hoek te plaatsen waardoor het rendement maximaal is.

Biedt als werkgever een hybride warmtepomp aan uw werknemers

5000,- euro uitgeven voor een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Daar is iets op bedacht! Werkgevers kunnen een belastingvoordeel van maximaal 50 procent een hybride warmtepomp aanschaffen voor hun werknemers. Wilt u weten hoe Sunconnect voor u regelt dat uw medewerkers van dit voordeel gebruik kunnen maken? En dan zonder dat het u meer tijd kost dan 1 keer uw medewerkers informeren over wat u voor hen gaat doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie?

Kom in contact met onze specialist.

Contact
Lees het artikel

Waarom zonneparken?

Het opwekken van energie door middel van zonneparken is een duurzame manier van energie opwekken. Op dit moment wordt nog te veel energie opgewekt door fossiele brandstoffen uit te putten. Gevolg hiervan is een verhoogde CO2 gehalte in de atmosfeer wat leidt tot een broeikaseffect. Door een onuitputbare bron als de zon in te zetten om energie op te wekken wordt het broeikaseffect tegengegaan en leidt dit een schoner milieu. Zonneparken zetten zonnepanelen in om deze energie te winnen.

Zakelijke zonnepanelen
Zonnepanelen voor particulieren

Sunconnect in het kort

Bij Sunconnect ontwikkelen en realiseren wij uw project vanaf het vooronderzoek tot de uiteindelijke exploitatie. Hierbij maken wij gebruik van onze partners, met expertise in elk essentieel onderdeel van het projectmanagement. Zo kunt u altijd rekenen op het beste resultaat. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er draagvlak wordt gecreëerd bij alle belanghebbenden, waardoor wij deze vanaf het begin erbij betrekken.

Over ons

Contact

Meer informatie over zonneparken? Neem contact op: