Bij Sunconnect bent u aan het juiste adres voor het ontwikkelen en realiseren van een laadpaal voor thuis!

20 jaar ervaring

Passievol

Persoonlijk

Laadpaal aan huis

Heeft u geïnvesteerd in een elektrische auto en heeft u interesse in een laadpaal aan huis? Dan bent u bij ons aan het goede adres.  Wij kunnen uw huis voorzien van een laadpaal waarmee u uw auto kunt voorzien van stroom.

Vrijblijvend advies?

Vraag een offerte aan

Hoe werkt een laadpaal?

Het opladen van een elektrische auto gaat als volgt; De laadkabel sluit je met de auto aan op een laadpaal waardoor de accu van de auto binnen een bepaalde tijd wordt opgeladen. De tijd van het opladen kan verschillen en hangt af van verschillende factoren. Wel kan erbij laadpalen onderscheid worden gemaakt tussen ‘snel laden’ en ‘gewoon laden’.

In de toekomst worden laadpalen steeds intelligenter waarbij het laden van de auto wordt aangepast op de omstandigheden. Zo weten laadpalen wanneer de stroom juist goedkoper is zodat er bespaart kan worden op de laadkosten. Ontwikkelaars denken dat er in de toekomst aan de hand van een slimme laadpaal zelfs zonne-energie in de auto kan worden opgeslagen om op een later moment in een woning gebruik te maken van deze opgeslagen energie.

Contact

Wij helpen u graag!

Wilt u graag persoonlijk advies en bespreken wat de mogelijkheden zij voor uw? Of heeft u een vraag over laadpalen? Neem contact op.

Bel ons
Mail ons

Slimme laadpalen

Stel dat jij je auto om zes uur s’avonds moet opladen aan je eigen wallbox of laadpaal en dat het in totaal acht uur duurt om de accu volledig op te laden, dan zou bij een ‘domme laadpaal’ de accu om 2 uur s’nachts volledig opgeladen zijn. Een slimme laadpaal weet dat de tarieven tussen elf uur s’avonds en zeven uur s’ochtends het laagst zijn, oftewel daltarieven. Hierdoor wordt er bespaart op de elektriciteitskosten omdat het elektriciteitsnet wordt ontzien tijdens de avondpiek en juist wordt gebruikt tijdens de daluren. Hierdoor betaal je lagere elektriciteitskosten en kan je in de ochtend alsnog vertrekken met een volle accu.

Ook kunnen slimme laadpalen gebruik maken van zonne-energie. Als jij zonnepanelen op je dak hebt dan kan er bij de laadpaal worden ingesteld dat je de auto wil opladen met de opgewekte zonne-energie. Hierdoor wordt je auto dus opgeladen met ‘gratis’ duurzame energie. Vaak kan er door middel van een app worden aangegeven op welk moment je auto opgeladen moet zijn, zodat de laadpaal precies weet wanneer er stroom moet worden aangevuld van het elektriciteitsnet. Ook kan de slimme laadpaal rekening houden met het energieverbruik van verschillende apparaten in je huis. Mochten de apparaten in je huis veel stroom verbruiken dan kan de laadpaal dit herkennen en de laadsnelheid drukken. Hierdoor voorkom je stroomuitval door overbelasting. Dit wordt ook wel load balancing genoemd.

Contact

Aanbod van producten

Bij Sunconnect bieden wij zonnepanelen aan van Alfen (www.alfen.com). De laadpalen van Alfen zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft, en kunnen allemaal op elk willekeurig OCPP-managementsysteem worden aangesloten. De betrouwbare en veilige laders kunnen ook worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen en bijpassende slimme producten. Daarnaast kunnen ze bovendien reageren op flexibele energietarieven. Hun hoogontwikkelde technologieplatform heeft zichzelf bewezen met een ontwikkelingscyclus van meer dan 10 jaar.

Zakelijke zonnepanelen

Over Alfen 

Met transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten en diensten, is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het elektriciteitsnet. Met haar brede scala aan in-house ontwikkelde producten en ruime ervaring als systeemintegrator werkt Alfen aan het elektriciteitsnet van de toekomst: betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

De transformatorstations van Alfen voorzien miljoenen huishoudens en bedrijven van energie en met de laadpalen worden dagelijks vele duizenden elektrische auto’s opgeladen. Het energieopslagsysteem van Alfen wordt toegepast voor onder andere load balancing, energiehandel, frequentieregeling en het realiseren van autonome elektriciteitsnetten in combinatie met zonne- of windenergie.

Naast de transformatorstations legt Alfen complete elektriciteitsnetwerken aan bij klanten in de glastuinbouw en in de industriële sector. Alfen wordt als koploper in de energiedistributie veelvuldig gevraagd voor duurzame projecten als energieopslag en aansluiting van zonneparken en windmolens. Hiermee is Alfen al 80 jaar een vakkundig specialist op het gebied van het transformeren en verdelen van midden- en hoogspanning.

Aandbod laadpalen 

 • Eve Single S-line
 • Eve Single Pro-line
 • Eve Double Pro-line
 • Twin

Voordelen Alfen laadpalen

 • Voor iedere elektrische auto

 • SIM-lock vrije laadstations

 • Bewezen betrouwbaar

 • Onderdelen van A-kwaliteit

Mogelijkheden van de laadpalen

Waar wilt u uw laadpaal gebruiken? Wij bieden verschillende mogelijkheden:

 • Thuis opladen
 • Opladen bij bedrijven
 • Opladen in de parkeergarage
 • Opladen op openbaar terrein
 • Laadpleinen

E-Flux

Verder wordt er gebruik gemaakt van E-Flux voor de backoffice; E-flux zorgt er dus voor dat stroom verrekend wordt wanneer je bijvoorbeeld een openbare laadpaal hebt of wanneer je thuis een laadpaal hebt die de stroom moet verrekenen richting je werkgever. Hier kan Sunconnect bij assisteren en adviseren.

Voor particulieren:

https://www.e-flux.nl/ev-driver/

Voor bedrijven:

https://www.e-flux.nl/bedrijf/

Voor onderweg:

https://www.e-flux.nl/onderweg-laden/

Neem contact op

Over Sunconnect

Sunconnect is specialist in Duurzame Energiesystemen waaronder laadpalen, zonnepanelen en zonneboilers. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij alle ins en outs van duurzame energiesystemen. Bij Sunconnect draait alles om kwaliteit en persoonlijkheid; van offerte aanvraag tot de nazorg. Door onze gezamenlijke passie voor duurzaamheid adviseren wij u graag over het juiste systeem voor uw situatie. Wilt u meer weten over onze producten of wilt u een offerte aanvragen?

Over ons

Sunconnect in een notendop

 • Meer dan 20 jaar ervaring 

 • Hoog rendement

 • Passie en klantgericht 

Contact

Meer informatie over laadpalen? Neem contact op: