Een win-win voor zowel de werknemer als werkgever

Vanaf 2026 is het verplicht voor huiseigenaren om bij de vervanging van hun cv-installatie minimaal een hybride warmtepomp te (laten) installeren. Het aanschaffen van een hybride warmtepomp kost 5000,- euro of meer. Je kunt je daarom voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Hier is iets slims op gevonden. Het model Heating As A Service is bedoeld voor werknemers om hun eigen ecologische footprint te reduceren en op termijn de energiekosten te verminderen.

Hoe werkt het?

Je kunt het vergelijken met een fietsplan. Een betaling door de werkgever via het bruto inkomen van de werknemer waardoor deze naar beneden gaat en er onder aan de streep minder belasting betaald moet worden. De werknemer betaalt de helft van de warmtepomp terug door 1,9 vakantiedagen per jaar in te leveren of overuren op te offeren. Zo betaalt de werknemer uiteindelijk nog maar 2500 euro netto voor een hybride warmtepomp. Zo is de drempel lager voor werknemers om te gaan investeren in duurzaamheid.

Meer informatie?

Wilt u weten hoe Sunconnect voor u regelt dat uw medewerkers van dit voordeel gebruik kunnen maken? En dan zonder dat het u meer tijd kost dan 1 keer uw medewerkers informeren over wat u voor hen gaat doen.

Contact
Warmtepomp